0723939454
 

איך לפתוח עסק

איך לפתוח עסק

פתיחת עסק מכל סוג שהוא מהווה תמיד הגשמת חלום ועל כן מהלך שטמון בו פוטנציאל של ממש לחיים טובים יותר, אבל מצד שני חשוב לזכור שבמקביל יש גם סיכון ובכל מקרה נדרשת אחריות רבה. בפרט יש לשים דגש על הפן המשפטי והפן הפיננסי, וזאת כדי להימנע מטעויות שעלולות לעלות ביוקר ולעכב את מועד התחלת הפעילות.

סוג העסק

הבחירה הראשונה היא בין עוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע"מ. מדובר במספר אנשים שחוברים יחד כדי להוציא לפועל תוכנית עסקית. לכל אחת מהישויות המשפטיות הנ"ל יתרונות וחסרונות וכדאי להתייעץ עם עורך דין בעל ניסיון בתחום המסחרי ובקיאות ספציפית לגבי הקמת עסקים, כדי לבחור את האופציה המיטבית בהתאם למאפיינים הספציפיים של העסק שלכם.

עסק עצמאי או זיכיון?

כמו כן יש להחליט היכן יפעל העסק, לבחור בין הפעלה של עסק עצמאי לחלוטין לבין הפעלה תחת זיכיון (בענפים שבהם אופציה זו נפוצה), לגייס מימון לעסק אם ברשות הבעלים אין את הסכום הדרוש לטובת כל הפעולות החיוניות במסגרת היציאה לדרך, ועוד. כל פעולה שכזו כוללת בתוכה גם סוגיות מהתחום המשפטי – למשל חוזה לשכירת משרד או גיבוש הסכם זכיינות שמביא לידי ביטוי את האינטרסים המהותיים של בעלי העסק ולא רק של הרשת – ועוד סיבה טובה לפנות לייעוץ משפטי מקצועי היא הצורך לבצע את הפרוצדורות הבירוקרטיות השונות (רישום אצל רשם החברות וכו') באופן מסודר ויעיל.

הסדרת היחסים בין הבעלים

דגש מהותי נוסף במסגרת פתיחת עסק חדש הוא הסדרת היחסים בין הבעלים. בין אם מדובר בשותפות ובין אם בחברה, מומלץ לנסח הסכם מייסדים או הסכם שותפים, לפי העניין, אשר מבהיר באופן מדויק וחד משמעי מהן הזכויות ומהן החובות של כל אחד מהבעלים של העסק. הסכם מייסדים או הסכם שותפים שינוסחו כראוי על-ידי עו"ד מקצועי, יחסכו בעתיד מחלוקות, שכן הסכם טוב חוסך בתי משפט, על כל הנזקים וההוצאות הכרוכים בכך.