פירוק שותפות
"שותפות" היא גוף משפטי שמהווה צורת התאגדות מקובלת למדי לצורך ניהול עסק. במקרים שבהם השותפים מעדיפים שלא להמשיך לפעול ביחד – הסיבות הרווחות הן סכסוך עסקי, קונפליקטים בין-אישיים קשים ופעילות עסקית שלא מניבה תועלת מספקת – נדרש ביצוע הליך שנקרא "פירוק שותפות". את פירוק השותפות כדאי לבצע על בסיס ייעוץ משפטי מקיף של עורך דין מומחה בתחום המסחרי ובעל ניסיון רחב בדיני חברות ובפירוק שותפויות.
הליך מורכב המצריך ליווי של עורך דין מקצועי
כדאי לדעת כי פירוקה של שותפות עסקית עלול להפוך למסע רווי מכשולים ולתהליך מתיש ומייגע. בפרט כך הדבר כשישנם חילוקי דעות מהותיים בין השותפים ו/או משקעים רבים. כשלוקחים בחשבון את העובדה שתוך כדי הפירוק העסק המשותף עשוי להמשיך לפעול, הרי שלכל הצדדים עלול להיגרם נזק כלכלי משמעותי שמלווה גם בעוגמת נפש ניכרת. כניסתו לתמונה של עורך דין, שבאופן טבעי אינו מעורב רגשית, מאפשרת להתגבר על יצרים, תחושות ורגשות מכל הסוגים, ומביאה לסיום השותפות בדרך יעילה ועם מינימום פגיעה בעסק ובשותפים. כמו כן בלא מעט מקרים אחד הנכסים העיקריים של העסק הוא המוניטין שלו, וביצוע פירוק השותפות מבלי לפגוע במוניטין עשוי להניב לשותפים רווח נאה.
הגשת בקשה לפירוק שותפות
את הבקשה לפירוק שותפות רשומה יש להגיש לרשם השותפויות שברשות התאגידים (אשר שייכת למשרד המשפטים). פירוק שותפויות – שאגב, הינו הליך שונה לחלוטין מפירוק חברות – ניתן לבצע לא רק כשאחד השותפים או יותר רוצים בכך, אלא גם במקרה של מוות של אחד השותפים או כשמלכתחילה השותפות הייתה מוגבלת בזמן. מצב נוסף הוא כשהשותפות הוקמה למען מטרה ספציפית, וזו הושגה.
חשוב לבצע את הליך פירוק השותפות על-פי כל דרישות והנחיות החוק (פקודת השותפויות ותקנות השותפויות), וזאת על-מנת שהוא יושלם ללא עיכובים מיותרים ויאפשר לכל הצדדים להמשיך הלאה. משרד עו"ד קולן - נבון כבר צבר ניסיון בליווי שותפים שביקשו לפרק את השותפות, ומעמיד לרשות כל מי שמבקש לבצע פירוק שותפות ניסיון נרחב זה וכן את היכולות המקצועיות השונות שרכש בתחום הרגיש מטבעו.